Forårsklar i hus og have med højtryksrenser

Lagt på fliser24.dk den 03-04-2014 af Thomas

Foråret står for døren, og for boligejere betyder det forårsklargøring af hus og have. Mange bruger en højtryksrenser til afrensning af alger på terrassefliser, havemøbler eller tagrender og nedløbsrør. Men selvom højtryksrenseren er et effektivt redskab, bør den bruges med omhu. Den kan nemlig gøre større skade end gavn, hvis man ikke bruger den rigtigt.
Pas på når du højtryksspuler terrassefliserne

Hvis terrassefliserne er grønne af alger, tyer mange boligejere til højtryksrenseren. Men spuler man dem på fuld styrke, kan fliserne tage skade. Ifølge videncentret for boligejere, Bolius, kan en højtryksrenser ødelægge flisernes overflade og spule sandet mellem fliserne væk. Desuden kan den kraftige stråle gøre overfladen på fliserne ru, så de bliver endnu mere modtagelige overfor algeangreb. Man skal derfor være varsom, hvis man vil rengøre sine terrassefliser med en højtryksrenser.

Undgå skader – brug fliserenser

For at undgå skader på fliserne kan man bruge en såkaldt patio cleaner, også kaldet en fliserenser, som er et særligt mundstykke til højtryksrenseren. En patio cleaner har en roterende dyse, som fordeler strålens tryk over et større område og mindsker vandtrykket. Dermed kan man højtryksspule fliser, uden at de tager skade.

Inden man kaster sig over at rense terrassen med en patio cleaner, er det en god idé at starte med at prøve sig stille og roligt frem. Bolius anbefaler, at man højtryksspuler et lille hjørne af terrassen for at teste, om fliserne kan holde til det. Hvis fliserne ikke tager skade, kan man fortsætte med at rense resten af terrassen. For at trykket ikke skal blive for hårdt, bør man holde højtryksrenseren 40-50 cm over fliserne, såfremt der ikke er en patio cleaner tilkoblet. Endelig anbefales det, at man spuler med en sprøjtevinkel på omkring 30 grader, så man undgår at spule sandet mellem fugerne væk.

Udover fliserenseren findes der også mange andre former for tilbehør til højtryksrensere. Taget på huset kan f.eks. renses med en roof cleaner, som er en teleskopstang med en dyse for enden. Her står man trygt og sikkert på jorden, mens taget rengøres. Trænger bilen til en ordentlig vasketur, findes der også en speciel børste til højtryksrenseren, så man undgår at ridse lakken.

Tilbehør gør højtryksrenseren mere alsidig

Når det kommer til højtryksrensere, er Nilfisk et af de mest udbredte mærker på markedet. Både højtryksrensere og tilbehør kan købes i velassorterede byggemarkeder. XL-BYG kædens mange forretninger landet over fører således Nilfisk højtryksrensere med tilbehør.