Har du betontegltag?

Lagt på fliser24.dk den 23-03-2015 af Thomas

Mange boligejere kender ikke vigtigheden- og muligheden for renovering af deres betontegltag. Siden begyndelsen af 70`erne er der bygget mange hundredtusinde huse med betontegl. Betontegl har efterhånden helt afløst de gamle bølgeeternitplader, der som bekendt ikke kan holde, når der ikke er asbest i.

Betontegl er en god løsning til det danske klima. Men vidste du, at der kan spares mange penge ved at vedligeholde dem på den rigtige måde

Arne Rasmussen fra Haslev Tagrens oplyser, at der i dag er over 200.000 betontegltage, der er under nedbrud, men kan, hvis de bliver korrekt renoveret, holde mange år endnu.

Gennem de sidste 12 år har Haslev Tagrens udviklet en nænsom og effektiv overfladebehandling af betontegl der bevirker, at nedbrydningen af overfladen stoppes og efter endt behandling får taget til at se ud som nyt.

Tage af yngre årgang kan for det meste vedligeholdes med en såkaldt algebehandling hvert andet år. Dette er en billig løsning, og Haslev Tagrens tilbyder en abonnementsordning, hvor prisen pr. behandling er kr. 1.250,- for et almindeligt parcelhus.

Når dit betontegltag bliver ældre, og særligt hvis du finder grus i tagrenden, er det tegn på alvorlig nedbrydning af taget. Men fortvivl ikke, taget kan stadig reddes med en overfladebehandling. Haslev Tagrens har erfaring fra over tusinde tage med deres specialbehandling, og holdbarheden rækker 12 -17 år afhængig af den efterfølgende vedligeholdelse. Samtidig forlænges levetiden tilsvarende og det er jo ikke helt dårligt set i forhold til prisen for et nyt tag.

En behandling af et parcelhus på 150 m2 tagflade vil koste mellem kr. 20.000 og 25.000 for fuld behandling inklusiv garanti.

Behandlingen sker med miljørigtig teknologi til afrensning og desinfektion samt klargøring af tagstenene. Eventuelle reparationer udføres, hvorefter der udlægges en grunder og efterfølgende presses to gange certificeret maling ned i pladen med særligt airles malerudstyr.
Overfladen er nu forseglet, nedbrydningen standset og i tilgift får du et tag, der ser ud som nylagt til kun en brøkdel af prisen af et nyt.

Ud over tagmaling tilbyder Haslev Tagrens andre gode ting til hus- og virksomhedsejeren, som f.eks. nanoteknologisk renovering af havefliser og abonnement på rent tag.