Lokal murerlærling vinder arbejdsmiljøpris

Lagt på fliser24.dk den 07-02-2017 af Thomas


19-årige Martin Jensen, der er i lærer som flisemurer hos Murermester Jimmy Jacobsen fra Køge, deltog i januar måned i DM i Skills, Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. Her vandt den unge lærling Arbejdsmiljøprisen 2017.DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, hvor erhvervsskolernes bedste elever får mulighed for at vise deres engagement og fagligt høje niveau.

Martin Jensen blev udtaget af den lokale erhvervsskole og havde kvalificeret sig til finaledagene i Aalborg ved først at vinde det regionale mesterskab. I Aalborg blev det til en placering som nummer 5 blandt landets dygtigste flisemurer lærlinge.

Vinder af Arbejdsmiljøprisen
I forbindelse med DM i Skills uddeles også Arbejdsmiljøprisen, og her løb Martin Jensen med prisen, som blev uddelt af Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg.

Arbejdsmiljøprisen 2017 blev uddelt til unge fra 18 forskellige fag inden for bygge-og anlægsbranchen. Prisen blev tildelt de lærlinge, indenfor hvert fag, som på bedste vis havde indarbejdet og taget højde for arbejdsmiljøet i forbindelse med løsning af deres konkrete opgave.

I dommerpanelet blev der lagt særlig vægt på god orden og ryddelighed samt at de unge eksempelvis huskede at bære maske og briller, når det var påkrævet. Derudover blev deltagerne også vurderet på evnen til at kunne arbejde i de rigtige arbejdsstillinger og kunne håndtere tunge materialer, maskiner og værktøj.

Med prisen fulgte et gavekort på 3.000 kr. fra firmaet ICM, der forhandler sikkerhedsudstyr m.m.

Fokus på sikkerhed
For Martin Jensen var DM i Skills kulminationen på et lærlingeforløb, der afsluttes i foråret 2017.

-Det var fedt at deltage og samtidig fedt, at vi flisemurere fik vist vores faglige niveau ved at yde vores ypperste i et konkurrencesituation, lyder det fra Martin Jensen

Selvom det ikke blev til en DM titel, så er Martin Jensen godt tilfreds med arbejdsmiljøprisen. Det samme er murermester Jimmy Jacobsen, der pr. 1. april har tilbudt Martin Jensen en stilling som svend.

-I det daglige arbejde har vi meget fokus på sikkerhed og overholdelse af arbejdsmiljøregler, og firmaets svende er gode til at lære vores unge lærlinge, hvordan de skal arbejde, så det sikkerhedsmæssigt er forsvarligt, fortæller murermester Jimmy Jacobsen.

Jimmy Jacobsen kalder sin elev for flittig, løsningsorienteret og nysgerrig på sit fag og vurderer, at Martin med prisen har vist, at han forstår vigtigheden af god orden og ryddelighed på arbejdsområdet.

-Vi har bakket op omkring Martins deltagelse, både moralsk og økonomisk, og har blandt givet Martin fri, når han skulle træne op til de forskellige konkurrencer. Derfor er vi også både glade og stolte over det flotte resultat, lyder det fra murermester Jimmy Jacobsen.