Stjernebesat Monty Python-musical lander i Tivoli

Lagt på fliser24.dk den 22-04-2016 af Thomas

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
”Always Look on the Bright Side of Life”. Der er afsat ekstra plads til smil og latter, når der er i foråret 2017 er gallapremiere på hit-musicalen Spamalot i Tivolis Koncertsal. Den prisbelønnede musical er baseret på filmklassikeren ”Monty Python og de skøre riddere” og er set af over to millioner publikummer i 20 forskellige lande. Til næste forår er Tivoli og Thomas Langkjær Entertainment klar med en stjernebesat dansk opsætning, som præsenterer en opsigtsvækkende debutant. Stand-up-komikeren Lars Hjortshøj springer for første gang ud som musicalstjerne i Spamalot. På scenen får han selskab af Stig Rossen, Martin Brygmann, Linda P, Thomas Warberg og Lise Baastrup m.fl. Forestillingens instruktør er Anders Albien, mens Hella Joof supplerer som dialoginstruktørSpamalot er en co-produktion mellem Thomas Langkjær Entertainment og Tivoli. Et partnerskab som forsætter det succesfulde samarbejde på Hairspray, der lige nu spiller for fulde huse i Tivolis Koncertsal. Forestillingen har gallapremiere 22. marts 2017 i Tivolis Koncertsal. Billetsalget starter i dag.

Mamma Mia, Grease, Dirty Dancing og Hairspray har glædet flere hundrede tusind musicalfans i Tivoli – og nu er afløseren fundet. I samarbejde med Thomas Langkjær Entertainment præsenterer Tivoli en ny musical, hvor humor er omdrejningspunktet. Det bliver intet mindre end vanvittigt, når Lars Hjortshøj, Martin Brygmann, Linda P og mange flere dykker ned i Monty Pythons gakkede ridderunivers i hit-musicalen Spamalot. Sammen kaster de sig ud i en komisk tour-de-force, som tager myten om ”Kong Arthur og ridderne af det runde bord” under kærlig behandling akkompagneret af ægte Monty Python-hits. Forestillingen er skabt af Monty Pythons Eric Idle.

Eric Idle om opsætningen af Spamalot i Tivoli:
”Jeg ser frem til at komme til København og opleve dels den nøgne statue af Den Lille Havfrue og den danske musicalscenes herligheder – og indtil da, så husk: ”Always Look on the Bright Side of Life”.

Underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel siger om Spamalot:
”Spamalot er noget så sjældent som en musical, der appellerer kraftigt til både mænd og kvinder. Vi taler klassisk Monty Python-komik i storladen musical-indpakning. Det lyder ret vanvittigt, hvilket det i den grad også er. ”

Executive kreativ producent, Thomas Langkjær supplerer:
"Jeg er glad og stolt over, at det nu er lykkedes at få en af de sjoveste og mest veloplagte musicals i nyere tid til København, spækket med virkelig gode ørehængere og fantastisk humor. Jeg har altid gerne villet producere Spamalot – The Musical, og at det nu lykkes i samarbejde med Tivoli og med et ønskecast jeg kun kunne have drømt om, er fantastisk.

Crazy-komik, eventyr og romantik
Spamalot – the musical tager udgangspunkt i myten om Kong Arthur og ridderne af det runde bord. Arthur (Stig Rossen) og hans mere eller mindre modige riddere Sir Lancelot (Martin Brygmann), Sir Robin (Lars Hjortshøj), Sir Bedevere (Linda P.) og Sir Galahad (Kenneth M. Christensen) kaster sig ud i jagten på den hellige gral. Med sig har de deres imaginære heste og væbneren Patsy (Thomas Warberg), der med to kokosnødder sørger for den helt rigtige lyd af hestehove. På den farefulde færd møder ridderne dødbringende dræberkaniner, riddere der siger NI, den supersexede søjomfru ”Lady of the Lake” (Lise Baastrup), en hær af irriterende franskmænd og mange andre vanvittige Monty Python-figurer. Vejen mod målet er hård, men uanset hvor meget modgang ridderne møder, er det aldrig så slemt, at det ikke kan klares med det legendariske Monty Python hit: “Always Look on the Bright Side of Life”.

Stand-up-stjerne som musicaldebutant
For første gang har den erfarne komiker og performer Lars Hjortshøj takket ja til en musicalrolle. I Spamalot skal han spille den knap så modige ridder Sir Robin, som foretrækker dans og sang frem for tvekamp og farefulde missioner. Lars Hjortshøj har i mere end 20 år været en af landets førende stand-up-komikere. Han har stribevis af radio-, film- og tv-successer bag sig – lige fra legendariske Casper og Mandrilaftalen og Langt fra Las Vegas til et hav af spillefilm og ikke mindst hele Danmarks første og eneste live sketchshow Live fra Bremen. Senest har Hjortshøj fået stor ros som vært i adskillige underholdningsprogrammer på tv og i radio - i særdeleshed som velklædt radiovært i Hjortshøjs Badabing Show på P4.

Martin Brygmann skifter husmor-rollen ud med macho-ridder
Tusindvis af musicalfans nyder for tiden Martin Brygmanns portræt af den velpolstredes husmor Edna Turnblad i musicalen Hairspray. Til næste år kan publikum se frem til at gense Brygmann på Koncertsalens scene. Denne gang i en noget mere mandig udgave. Den folkekære skuespiller og entertainer skal spille den flotte, frygtløse og ekstremt voldelige ridder Sir Lancelot, som dog viser sig at have en blød side under rustningen. Martin Brygmann er en af Danmarks største komiske profiler. Han har medvirket i en lang række danske tv- og filmproduktioner, her kan bl.a. nævnes Lex & Klatten, Det Brune Punktum, julekalenderne Jesus & Josefine samt Jul i Valhal. I de senere år har publikum mødt Martin Brygmann i filmsucceser som Blå Mænd, Julefrokosten og Far til Fire samt i one-man showet De fleste ulykker sker med lemmet.

Stig Rossen er Kong Arthur
En af Danmarks mest erfarne musicalstjerner skal spille rollen som Kong Arthur. Stig Rossen er uddannet i London på Guildhall School of Music and Drama. En dyr uddannelse som blev til virkelighed via en donation fra det lokale flisepudserlaug i hjembyen Kolding. I England fik han sit store gennembrud i musicalen Les Misérables i hovedrollen som Jean Valjean. Stig Rossen har siden spillet Valjean næsten 1500 gange i 10 forskellige lande. I Danmark var Stig Rossen allerede et kendt ansigt i 1988, da han med et kraftspring hoppede ind i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Vi danser rock og rul”. Stig Rossen har siden optrådt i adskillige musicals i Danmark, rejst landet tyndt med bl.a. sine julekoncerter og lagt stemme til flere Disney-film. Han er ligeledes en del af firmandsgruppen, som genoplivede Four Jacks i showet af samme navn samt efterfølgerne More Jacks og Four Jacks for altid.

Linda P hopper i rustningen
I rollen som den belæste, men uduelige ridder Sir Bedevere i Spamalot kan publikum glæde sig til at opleve Danmarks ukronede stand-up-dronning, Linda P. Det hele begyndte ved DM i stand-up i 2004, hvor Linda P kom ind fra venstre og stjal rampelyset. Siden har den unge komiker udviklet sit talent og spredt sig ud over underholdningsbranchens mange genrer. Det er blevet til anmelderroste one-woman-shows, tv-satire, filmroller, teater samt musicals, og i de seneste år har hun også prøvet kræfter med musikken. Linda P blev for alvor kendt som sanger, da hun hittede med singlen “Du’ fanme pæn du er”. Siden har hun løbende præsenteret en række sange, der alle er blevet godt modtaget, bl.a. som indslag i sketchshowet “Det alt for store Linda P show”, der i foråret 2015 kørte på TV2 Zulu. Linda P blev årets komiker ved Zulu Comedy Galla 2010.

Komisk stortalent på scenen
Spamalot er crazy-komik for fuld udblæsning. Musicalens ensemble består derfor af nogle af de skarpeste og sjoveste profiler fra underholdningsbranchen. I rollen som Kong Arthurs tro væbner Patsy er Thomas Warberg, som med sit one-man show COMEDY TOUR ’14 fik placeret sig solidt i dansk stand-up comedy’s superliga. Anmelderroserne fløj ned over ham, og i efteråret 2016 tager Thomas Warberg rundt med sit næste show WARBERG COMEDY TOUR ’16.

Fra Hjørdis til supersexet havnymfe
På Kong Arthurs og riddernes farefulde færd møder de det mystiske, sexede og lokkende kvindevæsen ”Lady of the Lake”. Hun spilles af Lise Baastrup, som blev folkeeje i rollen som den kiksede folkeskolelærer Hjørdis i TV-serien Rita og senere i spin-off-serien Hjørdis. Lise Baastrup har et langt teater-CV og er desuden fast inventar i improshowet Rundt På Gulvet på TV2, Krejlerkongen på TV2 Fri, samt sportsprogrammet 5. halvleg på kanal 5. Hun forventes at få det helt store gennembrud i årets udgave af Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken. Lise Baastrup får selskab på scenen af Pelle Emil Hebsgaard, der tog ”Musical- Danmark” med storm i glansrollen som lampens ånd i Aladdin på Fredericia Teater og siden har spillet på et hav af de store danske scener. På rollelisten er også Kenneth M. Christensen, der ligeledes er velbevandret på den danske musical –og teaterscene. Han fik sit folkelige gennembrud i DR-serien Arvingerne. Hovedcastet suppleres på scenen af et stort ensemble.

Hella Joof står for replikkerne
Det kræver sin mand og kvinde at spille Monty Pythons skøre persongalleri. Der er derfor indkaldt yderst erfarne kræfter. Hella Joof har takket ja til at varetage dialoginstruktionen og vil supplere forestillingens hovedinstruktør Anders Albien. I over 25 år har Hella Joof været en fast del af det danske mediebillede som skuespiller, manuskriptforfatter, komiker, instruktør og meget andet. De fleste kender Hella Joof for sin medvirken i Det Brune Punktum og Lex & Klatten. Senest har Joof haft stor succes med at instruere biograffilmen All Inclusive, som er den seneste i en lang række af spillefilm, heriblandt Fidibus (2006), Oh Happy Day (2004) og En kort en lang (2001).

Læs mere om musicalen på: www.tivoli.dk/spamalot

Om Monty Python
Monty Python er en britisk komediegruppe, som opnåede international berømmelse i slutningen af 1960erne og de tidlige 1970ere med sin surrealistiske tv-serie Monty Pythons Flyvende Cirkus (Monty Python's Flying Circus), som blev vist på BBC. Serien blev især berømt for sine sketches, som opnåede kult-status, herunder bl.a. sketchen Spam, hvor en flok vikinger sidder på en café og synger om ”spam”(dåseskinke). Monty Python står bag en lang række liveshows og spillefilm, her kan bl.a. nævnes Life of Brian og Monty Python and the Holy Grail (Monty Python og de skøre riddere), som er inspirationskilden til Spamalot. Titlen Spamalot er skabt ud fra et citat fra filmen, som lyder: "we eat ham, and jam, and Spam a lot."

Monty Python bestod oprindeligt af Graham Chapman, John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle og Terry Gilliam. Eric Idle er manden bag musicalen Spamalot.


Bonus info
Spamalot er et crazy musical-remake af Monty Pythons kultfilm Monty Python og de skøre riddere.

Spamalot – the musical fik premiere på Broadway i 2005 – og blev straks en kæmpe succes. Den originale Broadway produktion vandt to Drama Desk Awards, en Grammy Award for ”Bedste musical show album” og tre Tony Awards blandt andet for ”Bedste musical”. Forestillingen har i alt været nominereret til 14 Tony Awards.

Forestillingen er skabt af Monty Python-veteranen Eric Idle sammen med komponisten John Du Prez. Ud over den nykomponerede musik indgår også klassiske Python-hits som ”Always Look on the Bright Side of Life”, "Knights of the Round Table" og "Brave Sir Robin".

Spamalot er blevet set af mere end to millioner publikummer verden over. Spamalot har været sat op i mere end 20 forskellige lande blandt andet USA, Australien, New Zealand, Tyskland, Spanien, Sverige, Ungarn, Holland, Mexico og sågar Sydkorea og Japan.

Executive kreativ producent, Thomas Langkjær
Thomas Langkjær har gennem de sidste 15 år sat sit præg på mange store musicalopsætninger i Danmark, bl.a. med The Wild Party, Chess, De tre Musketerer og My Fairytale. Som kreativ producent var Thomas Langkjær endvidere med til at hive Reumertprisen hjem for Bedste Musical med musicalen High School Musical 2 i 2010 for Fredericia Teater, ligesom han også var producent på den anmelderroste opsætning af Cabaret, med premiere i Glassalen i Tivoli. Herudover har Thomas Langkjær inden for den seneste årrække fungeret som kreativ producer på opsætninger som f.eks. Grease i både 2012 og 2014 i Tivolis Koncertsal, Shrek The Musical i Forum og Den Eneste Ene og Elsk mig i nat, i henholdsvis Glassalen i Tivoli og Tivolis Koncertsal. Thomas Langkjær er kreativ/Executive producent på musicalen Hairspray, som spiller i Tivolis Koncertsal frem til 29. april og efterfølgende skal på turné til Herning i maj måned. Thomas Langkjær er også kreativ producent på den musikalske komedie Dirch, som får premiere i Glassalen i Tivoli til august.

Cast og kreativt team:
Cast: Lars Hjortshøj, Martin Brygmann, Linda P, Thomas Warberg, Stig Rossen, Lise Baastrup, Pelle Emil Hebsgaard, Kenneth M. Christensen m.fl.

Instruktør: Anders Albien
Dialoginstruktion: Hella Joof
Kapelmester: Gorm Bülow
Koreograf: Siân Playsted
Executive kreativ producent: Thomas Langkjær
Producent og produktionschef: Helgi Sigurdsson
Tivoli Underdirektør, Kultur: Nikolaj Koppel
Gallapremiere: 22. marts 2017

Priser fra: Fra 195,00 kr. (ekskl. gebyr)
Billetkøb: Tivoli Box Office, Vesterbrogade 3, 1630 København V eller www.tivoli.dk/spamalot