Store fliser hitter

Lagt på fliser24.dk den 07-06-2015 af Thomas


Den nye mode indenfor havefliser går på de største af slagsen. Soldaterfliser og Bordurfliser er nogen af de betonfliser der har været efterspurgt i stor stil.Bordurfliserne på 30 x 90 x 10 cm og 30 x 60 x 10 cm bliver ofte blandet med de mere traditionelle betonfliser på 30 x 30 cm og 60 x 60 cm. Der bliver lavet meget spændende og vidt forskellige mønstre i belægningen med de mange forskellige størrelser.

Soldaterfliserne er endnu større end Bordurfliserne med mål på 45 x 90 x 10 cm og de største på 60 x 90 x 10 cm. Med denne størrelse på fliserne bliver antallet af fuger væsentligt reduceret i forhold til en lignende belægning af Herregårdssten.

Med de færre antal fuger bliver arbejdet med vedligeholdelse af belægningen reduceret hvilket er en af grundene til den store popularitet.

Med en tykkelse på 10 cm er det ikke kun rundt omkring i haverne at der lægges Bordurfliser og Soldaterfliser, da tykkelsen gør fliserne stærke nok til at de kan bære trafik. Det betyder også at flere kommuner anvender de anderledes dimensioner til anlæg af fortove og andre større arealer.

Det er muligt at købe Bordurfliser og Soldaterfliser i den traditionelle betongrå farve samt i en sort udgave.

Gør det selv med de store fliser
Hvis du kaster dig ud i et gør det selv projekt med at lægge disse store fliser bør du alliere dig med en fliselæggemaskine som kan bære vægten af fliserne. De største af Soldaterfliserne vejer 124 kg og kan derfor ikke lægges med håndkraft.