Vadehavet fejres på Schackenborg Slot

Lagt på fliser24.dk den 12-07-2014 af Thomas

Miljøministeriet fejrer mandag den 4. august udpegningen af den danske del af Vadehavet som verdensarv på Schackenborg Slot. H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie er sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl værter for en reception på slottet i Møgeltønder, hvor omkring 100 gæster fra ind- og udland vil markere, at UNESCO har optaget Vadehavet på sin liste over verdensarv.

Vadehavet er et naturområde af international betydning. Det strækker sig som et ca. 500 km langt bånd fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland. Vadehavet er et af verdens ti vigtigste levesteder for vandfugle og en uundværlig rasteplads for fugle på træk. Både spættet sæl og gråsæl holder til i Vadehavet, og området er opvækstområde for mange fiskearter.

Gæsterne ankommer til Schackenborg Slot klokken 17.00 via slotsgården, hvorefter der er reception i slottes riddersal. Under receptionen vil blandt andre H.K.H. Prinsesse Marie og miljøminister Kirsten Brosbøl holde tale. Akkreditering til gæsternes ankomst og receptionen (begrænset antal pladser) kan opnås via Naturstyrelsen på e-mail: vad@nst.dk

Ved ønsket om akkreditering bedes medierne oplyse navn, stilling og arbejdsplads for alle akkrediterede samt angive hvilken pool der ønskes adgang til. Akkreditering skal ske senest den 1. august klokken 10.00, hvorefter akkrediteret presse får direkte besked. Mødetid for pressen er kl. 16.45 ved Schackenborg 2, 6270 Tønder.

Spørgsmål om arrangementet og akkreditering kan rettes til skovrider Bent Rasmussen, mobiltlf. 22 59 38 05.

Tidligere på dagen 4. august bliver verdensarven fejret ved et stort arrangement under Tall Ships Race på Esbjerg Havn, hvor Vadehavskommunerne og Nationalpark Vadehavet er værter. H.K.H. Prins Joachim ankommer til Esbjerg Havn klokken 14, hvor han vil holde tale og overrække verdensarvsfliser til vadehavskommunerne og Nationalpark Vadehavet. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil også holde tale og møde pressen på Esbjerg Havn.

Oplysninger om akkreditering af pressen til denne del af festligholdelsen kan findes på http://tallshipsesbjerg.dk