Verdensarv fejres ved Vidåslusen

Lagt på fliser24.dk den 08-08-2014 af Thomas

Verdensarvflise med motiv af Skærbæk-kunstner placeres ved slusen 16. august Den danske del af Vadehavet er kommet i fornemt selskab. Det enestående og værdifulde tidevandsområde er nu optaget på UNESCOs prestigefyldte liste over verdensnaturarv. Det skal fejres. Også i Tønder Kommune. Derfor inviterer kommunen alle interesserede til vadehavsfest ved Vidåslusen ved Højer lørdag den 16. august kl. 13.00 - 16.30.

Som symbol på Vadehavets optagelse på UNESCO-listen er der fremstillet verdensarvfliser til opstilling i vadehavskommunerne.

Fliserne blev modtaget på havnen i Esbjerg i begyndelsen af august bl.a. med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og miljøminister Kirsten Brosbøl.

Den flise, borgmester Laurids Rudebeck modtog til Tønder Kommune, skal ligge ved Vidåslusen, og anbringelsen af flisen bliver et af højdepunkterne ved vadehavsfesten den 16. august.

Flisen sejles ind til Højer Bådklub, hvorfra den i hestevogn køres ud til Vidåslusen, hvor borgmesteren vil sørge for, at den kommer på plads.

Med på turen i hestevogn ud til slusen er borgmester Laurids Rudebeck, Bent Poulsen, formand for Nationalpark Vadehavet, Finn Hansen, formand for Højer Lokalråd og Landdistriktsudvalget i Tønder Kommune, samt Skærbæk-kunstneren Else Pia Martinsen Erz, der har udført det flotte motiv på verdensarvfliserne.

Ved vadehavsfesten vil borgmester Laurids Rudebeck holde en kort tale, og der bliver også musikalsk underholdning. Der kan desuden købes sønderjysk kaffebord. Prisen er 99 kr. Som afslutning på festlighederne bliver der mulighed for at deltage i guidede ture i området.