Bogen om Dueboi og Pony

Lagt på fliser24.dk den 31-03-2016 af Thomas


Skør børneroman om venskabet mellem en due og en pigeBogen om Dueboi og Pony er en vidunderligt mærkelig lille børneroman om venskabet mellem en kærlighedshungrende due, der lige er fløjet fra reden, og en lille menneskepige, der gerne vil være en hest.

Halløjsa, dav og goddag! Teenageduen Dueboi har fået nok af redens trygge rammer, af mor og far, der altid skælder ud, og af den daglige kagekrummejagt på torvet blandt sure mennesker, der sparker til ham. Dueboi vil se Den Vide Verden, han vil være en stor reklamemand, og undervejs kunne han godt tænke sig at finde en kone at bygge rede med. Men på sin rejse møder han en ganske særlig ven, som kommer til at ændre hans dueliv – den lille menneskepige Pony, som studerer til både meteorolog, professor, forfatter og bankdirektør, men som allerhelst bare vil være en hest. Ponys arbejdsløse far roder over det hele og maler badeværelsesfliserne til med blåbærsaft, og Ponys mor må tage på afslapningsferie væk fra Far og Pony. Pony har desperat brug for Duebois hjælp …

Finske Veera Salmi (født 1976) har skabt et farverigt og kærligt univers, og bogen egner sig både til at blive læst alene af større børn i mellemgruppen og som højtlæsning for de lidt yngre – bogen er med Emmi Jormalainens små illustrationer og Duebois hjemmestrikkede reklamepauser nemlig rigtig sjov læsning for både børn og voksne.

Bogen udkommer d. 29.marts 2016

Bogen om Dueboi og Pony // Veera Salmi // Illustreret af Emmi Jourmalainen // på dansk ved Siri Nordborg Møller
Turbine 2016 // ISBN: 978-87-406-0671-3 // 174 sider // Vejl. pris 279,95 kr