Er din trailer sikker i trafikken? Få 6 tips

Lagt på fliser24.dk den 09-09-2017 af Thomas


Efteråret betyder haveaffald og ture til genbrugspladsen med afklippede grene, græs, blade og visne stauder. Mange af os bruger kun traileren få gange om året. Husk at tjekke den godt i gennem, før du læsser den og begiver dig ud i trafikken.1. Hvor gammel er din trailer
Hænger den overhovedet sammen med andet end gaffatape Hvis den har nogle år på bagen, skal du også tjekke dækkene, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Danmark Jesper Sørensen: ”Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned - så vær opmærksom og kig dem efter med jævne mellemrum, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med haveaffald og et flækket trailerdæk.

2. Tjek også dækkenes mønsterdybde.
Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde. Husk dæktrykket må gerne være højere end normalt, når du kører med et tungt læs.

3. Du skal sikre dit læs, så du ikke taber grene eller andre genstande under kørslen.
Spænd reb eller sikkerhedsremme hen over trailerens lad og spænd presenning eller sikkerhedsnet over løse genstande, så de ikke flyver af til gene og fare for andre trafikanter.

4. Fordel vægten jævnt, når du læsser traileren.
Har du for meget vægt bag i traileren, kan det få den til at slingre.

5. Tjek hvor tungt et læs din bil må trække, og hvor mange kilo, du må laste traileren med.
Det er nemt at overlæsse en trailer, da den ofte kan rumme større mængder, end den må køre med. Pas på hvis du kører med sand, grus eller fliser – vægten kommer lynhurtigt for højt op. Traileren kan bryde sammen eller komme i svingninger, når du læsser den for tungt. Se trailerens totalvægt og lastevægt på et skilt på traileren. Og husk, der vanker bøder, hvis du kører med overvægt.

6. Sørg for, at traileren er koblet rigtigt på bilen, og at lygter og blinklys virker.

Og så kan du ellers bare gå i gang med havesaksen og få haven gjort efterårsklar!