Lagt på fliser24.dk den 17-03-2016 af Thomas
Lokalet var fyldt til bristepunktet, da Netværket SYD fornylig inviterede til netværksarrangement på det naturskønne konferencehotel Comwell i Sorø. På oplægspodiet stod bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andre STB BYG, VUC Storstøm, Dansk Miljørådgivning og Slagelse kommune klar til at fortælle de 65 forventningsfulde netværksdeltagere om de nyeste bygge- og renoveringsprojekter.Første mand på podiet var direktør Jens Winther fra STB Byg. Virksomheden blev etableret tilbage i 1956 og har i dag ca. 100 medarbejdere. STB Byg gennemgik en række af deres nye og kommende byggeprojekter, herunder modernisering og udbygning af 3474 m2 på Engskovskolen i Nr. Jernløse, projektudvikling af 14 luksus boliger på mellem 90 og 188 m2 på egen grund i Næstved C samt ombygning af en eksisterende erhvervsbygning, der med en totalentreprise på 50 mio. kr. skal ende ud i 48 nye plejeboliger.
Administrerende Direktør Niels Gerner Henriksen fra VUC Storstrøm fortalte herefter om deres planer og visioner for en nyt Campus Næstved, som er det første af flere nye moderne skolebyggerier på Munkebakken. Det nye på 5000 m2 store campus har til formål at fastholde og tiltrække nye studerende ved at give dem nye flotte undervisningslokaler, en multihal og en cafe. 17 konsortier med i alt 70 virksomheder er prækvalificerede til at byde. Vinderen forventes offentliggjort inden sommerferien, og den endelige kontrakt skal efter planen underskrives til oktober i år.
Afdelingsleder Jens-Ole Petersen fra Dansk Miljørådgivning (DMR), der er et privatejet ingeniørfirma med 100 medarbejdere fordelt på ni kontorer i Danmark og et kontor i Norge, gav herefter et spændende indblik i de mere end 1500 miljø- og geotekniske opgaver, som DMR årligt løser på landsplan. DMR´s kunder og samarbejdspartnere omfatter bl.a. arkitekter, entreprenører, boligselskaber, regioner og kommuner. Oplægget blev sluttet af ved Merete Jensen, som gav gode råd om, hvordan man gennem bygningsundersøgelser kan undgå øgede meromkostninger og forsinkelser i byggeriet i forbindelse med håndtering af forureninger i jord, bygninger og indeklima
Direktør Christen Mors fra BOLIGNæstved, som blandt andet udlejer, renholder og vedligeholder 3000 boliger fordelt på 34 afdelinger, fortsatte arrangementet med at fortælle om fire igangværende eller kommende byggesager. Herunder renovering af 370 gårdhuse i Birkehegnet, renovering af alle bygningsdele på 130 gårdhavehuse i Gaulumparken, renovering af 20 boliger i Kornbakken samt nybyggeri af et 800 m2 stort sportscollege bestående af 26 ungdomsboliger. Flere af byggeprojekterne kommer i udbud ultimo 2016 eller primo 2017.
Afdelingsleder af bygherrerådgivningen Henrik Sørensen fra Slagelse kommune sluttede dagens oplægsrunde af ved at fortælle om deres nye bygge- og anlægsportal, og hvordan udbud og køb af bygge- og anlægsopgaver udbydes på forskellig vis afhængig af kontrakt eller anlægssummen. Samtidig blev det præciseret, at Slagelse kommune ønsker at placere flest mulige indkøb lokalt, men at det skal ske indenfor lovgivningen og på konkurrencemæssige vilkår. Udbud og indkøb skal optimeres i forhold til at få den lokale vinkel på processerne. Det skal ifølge kommunen ske ved at de lokale leverandører opfordres til at byde på opgaverne.
Mellem oplæggende var der naturligvis afsat tid til, at man kunne komme i dialog med dagens oplægsholdere og møde og netværke med de øvrige deltagere.
Efter et par spændende timer med masser af nyttig viden og information om nye og kommende byggeprojekter på Vestsjælland, fortsatte dialogen rundt om bordene, hvor der blev serveret vin, øl og en lækker tapas tilberedt af sæsonens friske råvarer.