Pas på fup-håndværkere

Lagt på fliser24.dk den 24-03-2016 af Thomas


Udenlandske fup-håndværkere er igen på spil i parcelhuskvartererne med ”gode” tilbud til danskerne. Men der er ingen mulighed for erstatning ved dårligt arbejde, advarer Dansk Byggeri.I den seneste tid har engelsktalende, udenlandske fup-håndværkere ringet på døren hos almindelige danskere for at tilbyde at male stakittet, skifte havefliserne eller udføre et andet stykke håndværkerarbejde til en særdeles god pris. Det viser sig dog ofte at være en lidt for god pris, for de såkaldte håndværkere leverer ofte et dårligt stykke arbejde, der ikke er pengene værd.

- Vi får desværre hvert år henvendelser fra almindelige danskere, der er blevet snydt, fordi de ikke har den byggetekniske viden, der skal til for at se, om arbejdet udføres af en professionel. Og i mange tilfælde bliver det en rigtig dyr omgang for forbrugerne, siger Mikael Mortensen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

For er arbejdet ikke udført korrekt, må forbrugerne selv finde pungen frem for at få udbedret skaderne.

- De udenlandske håndværkere er som regel over alle bjerge, når det går op for forbrugerne, at de er blevet godt og grundig snydt. Og da arbejdet ikke er omfattet af nogen garanti, ender forbrugerne ofte med en dobbelt regning, siger Mikael Mortensen.

Han opfordrer derfor til at vælge en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri. På den måde er man automatisk sikret adgang til Byg Garanti, der dækker mod sjusk, fejl og mangler for op til 100.000 kroner, ligesom der er tre års garanti, efter arbejdet er udført, for synlige mangler og ti år for skjulte mangler.

- Derudover er det værd at være opmærksom på, at det kun er muligt at gøre brug af håndværkerfradraget, hvis det er en professionel håndværker, der har udført arbejdet. For har firmaet ikke et cvr-nummer, er det ganske enkelt ikke muligt at få skattefradrag, siger Mikael Mortensen.

Vil man være på den sikre side, kan alle håndværkere, der er omfattet af Byg Garanti, findes på byggaranti.dk. Her findes mere end 6000 håndværkere.