Stemningsfuld og æstetisk lysidentitet til fitness dk

Lagt på fliser24.dk den 10-07-2014 af Thomas

Lumiere har leveret et skalerbart, stilrent og genkendeligt belysningskoncept, som kan bruges i både større og mindre fitness-dk-centre, og som samtidig giver mulighed for nem omplacering af lyskilderne. Boaz Kopenhagen, der er teknisk chef hos fitness dk, har valgt Lumiere som belysningsleverandør til kædens nye centerkoncept. – Vi har allerede et succesfuldt projekt med Lumiere bag os med designmæssig opdatering og energioptimering af eksisterende fitness-dk-centre. Det helt nye koncept skal derimod benyttes, når vi etablerer nye centre eller ombygger de eksisterende. Vi har foreløbig brugt det i fitness dk på Fisketorvet, i City2 og i Herlev, fortæller han.

– Lysdesignet er udviklet på baggrund af en komplet designmanual, hvor de nye centres totale look er beskrevet i mindste detalje. Tanken er, at udtrykket skal være genkendeligt og inspirerende for centrenes brugere og personale. Indretningens elementer er placeret i forhold til bevægelsesflowet i centrene, og vi har lagt vægt på slidstærke og rengøringsvenlige produkter, da her er tale om et hårdt brugsmiljø med mange mennesker, siger den tekniske chef.

Æstetisk aluprofil i endeløse baner

I fællesskab med Lumiere fandt fitness dk frem til, at profilen Delta Light Uniline var den helt rigtige løsning. Her er tale om en ekstruderet aluprofil med et æstetisk look, der individuelt kan sammensættes i endeløse baner, og som leveres i elementer op til 6 meters længde. Samtidig fungerer armaturet som kabelkanal, så det kun er nødvendigt med én tilslutning uanset væglængde.

Profilerne fra Delta Light, som er konceptets bærende element, er placeret på en måde, så lyset løber ned over væggene. I profilerne kan også indbygges højttalere og andre installationer. Hos fitness dk er integreret styringer i profilerne, der automatisk regulerer belysningen i forhold til dagslyset. Det betyder også, at energiforbruget automatisk falder på solskinsdage og om sommeren. Luxmetre måler lysindfaldet forskellige steder i centrene, og der tages således også højde for, at der på nogle placeringer kommer mindre dagslys ind end andre – eksempelvis bagest i centrene.

Belysningen må gerne fylde

I konceptet indgår også XXL-lampen Supernova fra Delta Light, der er designet til miljøer med belysningen i fokus. – Mange andre steder skal lyset være anonymt, men i det her projekt giver belysningen en stor del af indretningens indtryk. Med andre ord må belysningen gerne fylde, siger Boaz Kopenhagen, der derfor har lagt vægt på ikke at bruge modulhængte lamper i loftet som så mange andre steder. – De sammenstykkede profiler er utrolig genkendelige, når man kommer ind i centrene, og giver et rigtig jævnt og fint lys. Vi valgte en dybhavsgrøn farve, fordi udfordringen især har været at skabe mere varme i det forholdsvis kølige miljø. Der har været ønske om et naturligt udseende lys, der ikke virker for koldt.

I kontrast til træningsområdernes grønne gulve og hvide vægge står omklædningsrum og badefaciliteter, der har et mere roligt og mørkt udtryk. – Her er der store fliser på gulv og væg i varme, mørke nuancer, som går igen i inventaret. Lofterne er holdt i hvidt. I de områder har vi benyttet forskellige LED-dioder til at skabe effektlys, der bidrager til det rolige udtryk, og som samtidig giver store energibesparelser, forklarer den tekniske chef.

God sparring og synergi

Boaz Kopenhagen er meget begejstret for det færdige koncept, som han glæder sig til at rulle ud hos fitness dk flere steder i landet.

– Vi har haft et perfekt samspil med Lumiere om at udvikle de rette løsninger i forhold til de overordnede retningslinjer og ønsker. Lumiere har været gode til at lytte og finde frem til de helt rigtige produkter. Jeg vil betegne arbejdet som en skabelsesproces med masser af god sparring og synergi, siger han.

Fakta: Lumiere A/S tilbyder tusinder af belysningsprodukter til det private og det professionelle marked – dels egne produkter, dels fra belgiske Delta Light, italienske Egoluce og tyske Tobias Grau. Til kontraktmarkedet leveres løsningerne oftest i samarbejde med indretningsarkitekter og andre rådgivere, mens private kan købe Lumieres produkter direkte på www.lumiereshop.dk samt hos den lokale elinstallatør eller belysningsforretning. www.lumiere.dk