Velkommen til vores store artikel database.

Vi opdatere løbende med nye artikler og nyheder med alt om bygge & anlæg. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder og artikler til vores database.

Er din trailer sikker i trafikken? Få 6 tips

Efteråret betyder haveaffald og ture til genbrugspladsen med afklippede grene, græs, blade og visne stauder. Mange af os bruger kun traileren få gange om året. Husk at tjekke den godt i gennem, før du læsser den og begiver dig ud i trafikken.1. Hvor gammel er din trailer? Hænger den overhovedet sammen med andet end gaffatape? Hvis den har nogle år på bagen, skal du også tjekke dækkene, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Danmark Jesper Sørensen: ”Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned - så vær opmærksom og kig dem efter med jævne mellemrum, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med haveaffald og et flækket trailerdæk.2. Tjek også dækkenes mønsterdybde. Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde. Husk dæktrykket må gerne være højere end normalt, når du..

Skift stil i bad og køkken med nye vådrumspaneler

Membran er indbygget i Fibo vægpaneler, der fås i flere designserierNu er det enkelt at skifte stil i køkken og bad, når boligen har brug for inspiration og fornyelse. Med Fibo vægpaneler får kreativiteten frit løb med over 700 designs og forskellige typer af overflader. Fra det rustikke med betonlook over mat sten til højglanslook, børstet metal og flisevarianter helt ned i mosaikstørrelse.Foruden de mange valgmuligheder giver panelernes specielle konstruktion den fordel, at der ikke skal etableres vådrumsmembran først. Den er ’indbygget’ i de 11 mm tykke vægpaneler af 7 lag birkekrydsfinér med højtrykslaminat på forsiden og spærrelaminat på bagsiden. Formstabil kvalitet med 15 års garantiDen stærke birkefinér adskiller sig fra billigere træsorter ved sin høje, formstabile kvalitet, og panelerne leveres med 15 års garanti mod fugtgennemtrængning. Træet kommer udelukkende..

Succesrig Køgevirksomhed ansætter igen flere folk

Nu udvider Murermester Jimmy Jacobsen medarbejderstaben med to nye murersvende og to voksne lærlinge. På mindre end to år er virksomheden dermed vokset fra 5 til 16 ansatte.Murermester Jimmy Jacobsen ApS har eksisteret siden 2003, og med nyansættelserne har den lokale Køge-virksomhed i dag hele 16 ansatte. En af de nye svende er 20-årige Martin Jensen, der har været lærling hos Jimmy Jacobsen og i marts blev svend. For få måneder siden vandt han Arbejdsmiljøprisen 2017 ved DM i Skills, Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne, og opnåede ved samme lejlighed en placering som nummer 5 blandt landets dygtigste flisemurerlærlinge.Godt arbejdsmiljø fastholder erfarne medarbejdere”Martin har været en flittig lærling. Han har en stor viden om sit fag og er løsningsorienteret, når han arbejder. Prisen viser, at han også forstår vigtigheden af god orden og ryddelighed på..

Københavnerne klager stadig mere end resten af landet

I løbet af hele sidste år modtog Byggeriets Ankenævn 730 sager om byggeri med fejl og mangler. Som de tre foregående år var der flest klager fra HovedstadsområdetI Byggeriets Ankenævn - et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Parcelhusejernes Landsforening og Dansk Byggeri - modtager man klager fra forbrugere, der er utilfredse med et byggeprojekt, de har fået udført af en håndværker. Opgørelsen over klager i 2016 viser, at ankenævnet i alt modtog 730 sager. Hovedstadsområdet stod for den største andel af klagesagerne og udgjorde 41 procent i 2016 - en tendens, der har været den samme i de senere år. - Sagsmængden kan være udtryk for, at der er kommet mere gang i byggeriet igen, og der er normalt størst byggeaktivitet i Hovedstadsområdet, så det er meget normalt, at det er det billede, vi har set i de senere år, siger Louise Larsen, sekretariatschef i Byggeriets Ankenævn. Kigger man..

Hos Ramirent er vi klar til foråret - er du?

Foråret er kommet, og det betyder at mange opgaver på huset og i haven igen skal prioriteres. Meget af arbejdet kan udføres bedre og hurtigere med det rigtige værktøj og de rigtige maskiner. Det gælder både for håndværkere og private.Det rigtige udstyr er det halve arbejde, og derfor er det muligt at komme godt fra start når man lejer det bedste udstyr til opgaverne, i stedet for at købe en billigere udgave, som kun er halvt så god. Derfor giver udlejningsvirksomheden Ramirent håndværkerne en række fordelene ved at leje, herunder adgang til et bredt sortiment, god service og rådgivning om korrekt og sikker brug af materiellet. Samtidigt er der også åbnet for den private, som har lyst til at gøre arbejdet selv, men ønsker at kunne vælge professionelt udstyr med tilsvarende rådgivning.- For Ramirent er det afgørende, at det efterspurgte materiel er let tilgængeligt og i en ordentlig..

Forbrugerombudsmanden håndhæver forbud mod kønsdiskrimination i reklamer

Forbrugerombudsmanden vurderer, at en annonce for en fagmesse var på kant med Retningslinjer om kønsrelateret reklame. Ombudsmanden har bedt Danske Byggecentre om at undlade at bruge lignende markedsføringstiltag i fremtiden. Annoncens overskrift lød ”Øl, fliser og fagmekanik” og viste et billede af en letpåklædt kvinde med håndværkerbælte.En annonce for en byggemesse var på kant med retningslinjerne om kønsrelateret reklame. Det vurderer Forbrugerombudsmanden efter at have modtaget to klager over annoncen. Annoncen forestillede en letpåklædt kvinde med håndværkerbælte og et skilt med overskriften ”Øl, fliser og fagmekanik”. Under skiltet var teksten ”Der er noget for både husarerne, tømrerne og murerne (…)”. Forbrugerombudsmanden vurderer, at reklamens overskrift sammenholdt med billede og tekst primært henvendte sig til mandlige håndværkere og spillede på en antagelse om mænds..

Lokal murerlærling vinder arbejdsmiljøpris

19-årige Martin Jensen, der er i lærer som flisemurer hos Murermester Jimmy Jacobsen fra Køge, deltog i januar måned i DM i Skills, Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. Her vandt den unge lærling Arbejdsmiljøprisen 2017.DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, hvor erhvervsskolernes bedste elever får mulighed for at vise deres engagement og fagligt høje niveau.Martin Jensen blev udtaget af den lokale erhvervsskole og havde kvalificeret sig til finaledagene i Aalborg ved først at vinde det regionale mesterskab. I Aalborg blev det til en placering som nummer 5 blandt landets dygtigste flisemurer lærlinge.Vinder af ArbejdsmiljøprisenI forbindelse med DM i Skills uddeles også Arbejdsmiljøprisen, og her løb Martin Jensen med prisen, som blev uddelt af Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg.Arbejdsmiljøprisen 2017 blev uddelt til..

FC Beton opkøber Leca A/S

Leca indgår aftale med FC Beton A/S om salg af Leca A/S’ blokfabrik i GadbjergPr. 1. november overtager FC Beton A/S Leca A/S’s blokfabrik i Gadbjerg. Produktionen af Leca-blokkene i Gadbjerg fortsætter uændret efter overtagelsen, ligesom de nuværende aftaler, for så vidt angår indkøb og salg fortsætter frem til de eksisterende kontrakters udløb. - Vi glade for, at FC Beton overtager produktionen af blokke i Gadbjerg. FC Beton er kendt som en pålidelig og solid aktør i markedet, og vi ser frem til ikke bare at følge med fra sidelinjen, men også til at fortsætte det gode samarbejde som leverandør til fabrikken i fremtiden, siger Torben Dyrberg, Managing Director hos Leca.Hos FC Beton glæder man sig over at skulle overtage produktionen i Gadbjerg, og ser frem til at møde kunder og medarbejdere i den nærmeste fremtid.- Vi har en lang historie inden for produktion af Leca-blokke, og med..

Braava jet™ Robotgulvmoppen – to the rescue……

Arbejde, fritidsinteresser, trætte børn og rengøring udgør langt fra den ideelle kombination. Tiden i hverdagen er knap, nullermændene vokser sig store som traktorhjul, og dagligdagens snavs og skidt tager magten. Men frygt ikke længere. iRobot lancerer nu robotgulvmoppen Braava jet™ - perfekt til køkkener og badeværelser.Med mere end 15 millioner solgte husholdningsrobotter på verdensplan arbejder iRobot kontinuerligt på at gøre en forskel i netop dit liv. Med den nye Braava jet™ robotgulvmoppe slipper du for at vaske, moppe og feje gulvet. iRobot® Braava jet™ klarer snavs og skidt på sværttilgængelige områder, f.eks. under køkkenskabene og omkring toilettet. Du skal blot montere en Braava jet™ rengøringsklud, så vælger robotten automatisk mellem gulvvask, gulvmopning eller fejning. Snavs og skidt har ikke en chanceBraava jet™ robotgulvmoppen er udstyret med..

Stor interesse for byggeprojekter på Vestsjælland

Der blev netværket på kryds og tværs og talt med oplægsholdere, da et halvt hundrede af Netværkets SYD´s og Holbæk Erhvervsforum’s medlemmer mødtes på Hotel Strandparken i Holbæk onsdag d. 27. april 2016. Hovedtemaet for dagens netværksmøde var præsentation af en række nuværende og fremtidige bygge- og anlægsopgaver på Vestsjælland.Efter en kort velkomst ved direktør i Netværket SYD, Mickey Lund, og Niels Nielsen fra Holbæk Erhvervsforum, der udtrykte stor tilfredshed over de mange byggeaktiviteter i Holbæk og omegn, kom dagens første oplægsholder, Ronnie Giphardt Pedersen fra Holbæk kommune, på scenen.Holbæk Kommune er dygtig til at bruge lokal arbejdskraftRonnie Giphardt Pedersen kunne fortælle, at der i 2016 er afsat ikke færre end 50 millioner kroner i Holbæk Kommune til bygge-, renovering,- og anlægsprojekter. Holbæk Kommune brugte i 2015 over 47 millioner kroner på..

Stjernebesat Monty Python-musical lander i Tivoli

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); ”Always Look on the Bright Side of Life”. Der er afsat ekstra plads til smil og latter, når der er i foråret 2017 er gallapremiere på hit-musicalen Spamalot i Tivolis Koncertsal. Den prisbelønnede musical er baseret på filmklassikeren ”Monty Python og de skøre riddere” og er set af over to millioner publikummer i 20 forskellige lande. Til næste forår er Tivoli og Thomas Langkjær Entertainment klar med en stjernebesat dansk opsætning, som præsenterer en opsigtsvækkende debutant. Stand-up-komikeren Lars Hjortshøj springer for første gang ud som musicalstjerne i Spamalot. På scenen får han selskab af Stig Rossen, Martin Brygmann, Linda P, Thomas Warberg og Lise Baastrup m.fl. ..

Manglende garanti kan blive dyrt for boligejere

Et byggeprojekt er ofte en større investering. Alligevel vælger mange boligejere at gamble med deres penge ved at bruge en håndværker, som ikke kan give garanti for det arbejde, de udfører. Det kan blive en dyr affæreHvis det nye gulv er skævt, eller fliserne på badeværelset begynder at falde ned, tager man naturligvis fat i den håndværker, som har lavet arbejdet. Men er håndværkeren ikke omfattet af en garantiordning, kan det være både besværligt og umuligt at få udbedret byggefejl. Firmaet kan også være gået konkurs, og så er man efterladt uden nogen udsigt til hjælp. - En ombygning eller renovering af huset er ofte et projekt, som man både sparer op til og bruger tid på at planlægge nøje. Derfor kan det også undre, at en del boligejere vælger at tage så let på, om håndværkeren er omfattet af en garantiordning, siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri. Er håndværkeren derimod..

Nu klarer Smart vinduesvaskeren arbejdet – uden striber

Når vinduerne skal vaskes og pudses, skal der tit knokles på den kedelige måde, før man kan nyde det færdige resultat. Det ændrer den batteridrevne Smart Vinduesvasker fra Nilfisk nu med sit høje arbejdstempo og behagelige, ergonomiske greb.Nilfisk Smart arbejder enkelt og effektivt. Man sprayer rengøringsmiddel på, og så gør mikrofiberkluden helt rent. Vinduesvaskeren trækkes derefter fra top til bund, og al snavset væske opsamles i en beholder. Så der skal ikke tørres efter.Ind i alle hjørnerVinduesvaskerens lithium-batterier kører 25 minutter på en opladning, men ofte klares arbejdet hurtigere. Dels i kraft af den 28 cm brede skraber, dels på grund af formgivningen, som gør det muligt at komme helt ind i hjørnerne. Resultatet er perfekt pudsede vinduer uden striber på ruderne eller dråber i karmene – og lige så flotte fliser, spejle og andre glasflader.Når man skal..

Forårsrene fliser og flot terasse

Terrassevaskeren Patio Plus tager sig grundigt af snavs, alger og andre belægningerForåret kan blive lidt for grønt på fliser, terrasse og andre overflader, som i vinterens løb kan få kedelige og glatte belægninger af snavs, alger og mos. Det kan rengøres effektivt – og samtidig skånsomt – med Nilfisk Patio Plus. En terrassevasker, der kobles på højtryksrenseren.Nem at bruge til en grundig pleje og vedligeholdelse, der gør klar til det dejlige udeliv. Hvor alle kan færdes sikkert, fordi fedtede og glatte overflader af sten, beton og træ bliver helt rene.Specielt mundstykkemed rene fordeleRengøringen sker med et patenteret mundstykke, der har lidt til fælles med en støvsugers. Mundstykket har dyser, som roterer og fordeler vandet til en mere skånsom behandling af overfladerne, end en højtryksrenser normalt gør.I forhold til skurebørste, gulvskrubbe og spand er det langt..

Bogen om Dueboi og Pony

Skør børneroman om venskabet mellem en due og en pigeBogen om Dueboi og Pony er en vidunderligt mærkelig lille børneroman om venskabet mellem en kærlighedshungrende due, der lige er fløjet fra reden, og en lille menneskepige, der gerne vil være en hest. Halløjsa, dav og goddag! Teenageduen Dueboi har fået nok af redens trygge rammer, af mor og far, der altid skælder ud, og af den daglige kagekrummejagt på torvet blandt sure mennesker, der sparker til ham. Dueboi vil se Den Vide Verden, han vil være en stor reklamemand, og undervejs kunne han godt tænke sig at finde en kone at bygge rede med. Men på sin rejse møder han en ganske særlig ven, som kommer til at ændre hans dueliv – den lille menneskepige Pony, som studerer til både meteorolog, professor, forfatter og bankdirektør, men som allerhelst bare vil være en hest. Ponys arbejdsløse far roder over det hele og maler..

Pas på fup-håndværkere

Udenlandske fup-håndværkere er igen på spil i parcelhuskvartererne med ”gode” tilbud til danskerne. Men der er ingen mulighed for erstatning ved dårligt arbejde, advarer Dansk Byggeri.I den seneste tid har engelsktalende, udenlandske fup-håndværkere ringet på døren hos almindelige danskere for at tilbyde at male stakittet, skifte havefliserne eller udføre et andet stykke håndværkerarbejde til en særdeles god pris. Det viser sig dog ofte at være en lidt for god pris, for de såkaldte håndværkere leverer ofte et dårligt stykke arbejde, der ikke er pengene værd. - Vi får desværre hvert år henvendelser fra almindelige danskere, der er blevet snydt, fordi de ikke har den byggetekniske viden, der skal til for at se, om arbejdet udføres af en professionel. Og i mange tilfælde bliver det en rigtig dyr omgang for forbrugerne, siger Mikael Mortensen, chefkonsulent i Dansk Byggeri. For er..

Skab et nyt look i køkken og bad

Fibo-Trespo vægpaneler til vådrum i mange elegante designs sparer byggetid og penge ved at kombinere vådrumsmembran og fliser i étNu er det hurtigt og enkelt at skabe et nyt look i vådrum som køkken og bad – uden at etablere vådrumsmembran først. Vægpanelerne fra Fibo-Trespo er af 11 mm, 7-lags birkekrydsfinér, der har maximal stabilitet, fordi birk ikke giver sig. Samtidig har forsiden af de 60x240 cm store plader en højtryks-laminat og bagsiden en spærre-laminat. Resultatet er, at panelerne er godkendt efter Byggebranchens Vådrumsnorm og gør alt det tidskrævende arbejde med gips, vådrumsmembran og fliser overflødigt. Det betyder, at alt monteringsarbejde kan udføres af en tømrer, og pladerne er nemme at skære til og tilpasse.Født med vådrumsmembranVægpanelerne er ’født’ med indbygget vådrumsmembran og samles med det smarte Aqualock-låsesystem. Et klik-system, hvor man..

Fjernvarmebranchen har vind i sejlene

Efter en række år med stagnation har fjernvarmeværkerne i ind- og udland fået investeringslysten tilbage. Det kan mærkes hos branchens leverandører.Ligesom mange andre brancher blev også fjernvarmebranchen ramt af finanskrisen med mindre investeringslyst til følge. Men nu er konjunkturerne for alvor ved at vende i branchen og hos dens leverandører. En af de virksomheder, der har skabt nye arbejdspladser som følge af en forbedret ordreindgang, er aarhusianske Euro Therm, der især leverer anlæg til biobrændselsværker. – Egentlig har vi haft et pænt antal projekter gennem hele krisen, men tingene er helt klart begyndt at gå stærkere, og aktuelt har vi gang i en række leverancer til værker i både ind- og udland. Det har betydet, at vi løbende har ansat flere medarbejdere, forklarer direktør Jan Depenau.I løbet af få måneder har Euro Therm leveret mere end en håndfuld anlæg. Et af dem..

Give Elementer appellerer til byens byggevirksomheder: Lad os sammen give de unge en skaterbane

Give Elementer A/S vil gerne sponsorere betonelementer til kulturhusets nye skaterbane, men det kræver at andre byggevirksomheder bakker op om projektet. Derfor appellerer Give Elementer A/S nu til de lokale byggevirksomheder om at sponsorere arbejdskraft og materialer til banen uden beregning.BMX-, og skaterbane mangler byggesponsorerPlanen om en ny GMX-, og skaterbane ved Gives nye kulturhus, Huset, er nu tæt på at blive en realitet. Men selvom flere af byens byggevirksomheder allerede har meldt sig på banen til at sponsorere den nye BMX-, og skaterbane, mangler der stadig sponsorer på forskellige byggerelaterede opgaver, f.eks. udgravning/afjævning, opførelse af sandpude til banen, montage og fugning af elementer, støbning af beton og belægning af fliser rundt om banen.Disse sponsorer skal nu findes, så byggeriet kan komme i gang. Fra Give Elementer lyder det: ”Vi vil..

Nu støbes der beton på det nye sygehus i Aalborg

Det nye sygehus i Aalborg er et enormt byggeri, der forventes at stå færdigt i år 2020I dag udføres den første store betonstøbning på det nye sygehus i Aalborg. Hos den lokale leverandør, FC Beton A/S, startede arbejdsdagen kl. 03.00 og inden arbejdsdagen stopper omkring kl. 22.00, er der produceret og leveret ca. 2.500 tons flydende beton - alene til sygehuset.Produktion og levering af beton i denne mængde er en stor udfordring. For hvert tons beton der produceres, skal der tilsvarende hentes 1 tons råvarer. FC Beton har derfor sørget for at fylde råvarelageret op, ligesom der løbende modtages flere råvarer i løbet af dagen. Selve produktionen sker på begge af de produktionsanlæg der kan lave flydende beton, hvor begge produktionsanlæg skal køre uafbrudt. Det betyder, at der hele tiden skal holde lastbiler klar til at modtage flydende beton, da produktionen ellers vil gå i stå. FC..

Flere kompetencer ind i nedrivningsfirma

LH Hockerup A/S med base i Roskilde overtager diamantskærefirmaet M. Niemann i Ringsted.Efter flere års samarbejde har entreprenør LH Hockerup A/S i Roskilde netop overtaget diamantskære-virksomheden M. Niemann i Ringsted.- Vores største forretningsområde er nedrivningsarbejde, men i forbindelse med projekter, hvor der er tale om delvis nedrivning eller miljøsanering, har kunderne ofte også brug for bore- og skæreløsninger. Dem har vi hidtil udført i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, og det vil vi fortsat gøre brug af, men i en række tilfælde kan det løses mere effektivt, når vi kan planlægge og udføre opgaven med vores egne folk, siger direktør Jan Langkjær fra LH Hockerup A/S i en kommentar til opkøbet.Nedrivningsentreprenøren oplever, at finanskrisen er ved at slippe sit tag i byggebranchen, idet både nedrivningsopgaver og renoveringsopgaver er i vækst.- Ved total..

Neato: Ny serie af robotstøvsugere

To nye robotstøvsugere er netop blevet introduceret i Danmark – Neato D75 og Neato D85, som byder på et kraftigt sug og systematisk navigation ved hjælp af laserteknologi.Neatos nye D-serie af robotstøvsugere er bygget med et intelligent laser-navigationssystem og har en kraftfuld sugeevne. De nye modeller har et slankt og moderne sort-hvidt design og introducerer et nyt børstesystem, som navigerer bredere hen over gulvet og som gør støvsugerne mere støjsvage på hårde overflader.Direktøren hos Neato, Giacomo Marini, udtaler: ”En Neato robotstøvsuger er en robot med hjerne. Den husker hvor den har været, hvor den skal hen, og hvordan den navigerer rundt i hele huset. Ingen anden robotstøvsuger har den type intelligens. Kombineret med dens kraftfulde sug, giver Neato alle hjem en pligt mindre i husholdningen, så der er tid til at lave andre ting”.De nye Neato modeller kommer..

Engqvist i aalborg bliver til mosaikhjørnet

Med over 50 år på det københavnske flisemarked har det længe været et ønske for Mosaikhjørnet at udvide virksomheden nationalt. For Indehaver Tanja Foged har det været vigtigt at basere ekspansionen på partnerskaber med virksomheder, som bygger på samme værdier som Mosaikhjørnet. Det er nu lykkes i Aalborg, hvor valget faldt på virksomheden Engqvist.A match made in heaven Engqvist og Mosaikhjørnet er på mange måder det helt rigtige match, da de to virksomheder hver især kan bidrage med noget forskelligt men deler værdierne passion, ansvarlighed og faglighed. ”Engqvist er for os ’a match made in heaven’, da Pia deler vores store lidenskab for fliser, klinker og mosaik. Samtidigt kan Pias store erfaring som indretningsarkitekt være med til at tilføre ny viden til Mosaikhjørnet, der altid har været kendt for vores store faglige tyngde”, siger Tanja Foged. Om Mosaikhjørnets køb af..

Store fliser hitter

Den nye mode indenfor havefliser går på de største af slagsen. Soldaterfliser og Bordurfliser er nogen af de betonfliser der har været efterspurgt i stor stil.Bordurfliserne på 30 x 90 x 10 cm og 30 x 60 x 10 cm bliver ofte blandet med de mere traditionelle betonfliser på 30 x 30 cm og 60 x 60 cm. Der bliver lavet meget spændende og vidt forskellige mønstre i belægningen med de mange forskellige størrelser.Soldaterfliserne er endnu større end Bordurfliserne med mål på 45 x 90 x 10 cm og de største på 60 x 90 x 10 cm. Med denne størrelse på fliserne bliver antallet af fuger væsentligt reduceret i forhold til en lignende belægning af Herregårdssten.Med de færre antal fuger bliver arbejdet med vedligeholdelse af belægningen reduceret hvilket er en af grundene til den store popularitet.Med en tykkelse på 10 cm er det ikke kun rundt omkring i haverne at der lægges Bordurfliser og..

Fire fif fra den bygningssagkyndige

Hvis du skal flytte ud af dit hus, vil du højst sandsynlig få besøg af en bygningssagkyndig som skal lave en tilstandsrapport. Med fire fif kan du hurtigt og billigt mindske skaderne på dit hus.Sidste år blev der solgt over 33.000 ejendomme jf. Boligsiden.dk, hvilket er det højeste i fire år. Så boligsalget er stigende, og traditionen tro er foråret igen i år højsæson for hussalg. Men med store boligdrømme og flyttekasser følger der også tilstandsrapporter. En hurtig tur rundt om og i dit hus kan dog hurtigt sparre dig for penge og anmærkninger i tilstandsrapporten. Vi har fået bygningssagkyndig Steen Pallesen fra OBH-Gruppen A/S Rådgivende Ingeniører, der er landets førende indenfor huseftersyn med tilstandsrapport, eleftersyn og energimærkning, til at give fire fif til sælgeren. Fif 1: Rens tagrendenHvis efterårets blade stadig ligger i tagrenden, er det en god idé at få..

Tagvirksomhed med over 30 års erfaring sætter fokus på miljøet

Tagvirksomheden Tagkompagniet ApS har over 30 års erfaring inden for miljøvenlige tagrenoveringer og tagrensninger af enhver art. Nu sætter de endnu mere fokus på miljøet ved at benytte miljøgodkendt, specialdesignet udstyrTagrensninger samt fliserensninger er ikke længere blot almindelige rensninger. Det er vigtigt at skåne miljøet og mindske forbruget af vandet for at spare på ressourcer og forbrug. Derfor er miljøgodkendt specialudstyr vejen til renere behandlinger.Tagkompagniet ApS, et mellemstort tagfirma, har mere end 30 års erfaring med miljøvenlige tagrenoveringer og tagrensninger af enhvert art; og sætter nu et ekstra fokus på miljøet. Mange tage er i dag ved at have den alder, at de trænger til en rensning, og derfor bruger Tagkompagniet ApS udelukkende miljøgodkendt specialdesignet udstyr, som kan afrense tage uden at tilsvine miljøet. Herudover bliver 70-80% af vandet..

Få gratis hjælp til gør-det-selv arbejdet

Der skal bygges et nyt skur, der skal nye fliser på terrassen, kælderen lugter af mug, og skal man egentligt træbeskytte nyt trykimprægneret træværk.? Spørgsmål er der nok af når det kommer til gør-det-selv arbejde og vedligehold af egen bolig, og hvem er det nu lige man skal spørge, hvis man ikke har en håndværker i familien, og ikke selv er et omvandrende orakel på samtlige fagområder..?Det er heldigvis blevet meget lettere at finde viden på nettet, og hvis du interesserer dig for nævnte spørgsmål, kan det være du lige skal snuse lidt til gør-det-selv sitet Handyman.dk, der i mere end 14 år har fremstillet og udgivet gør-det-selv artikler inden for fagområder som maler-, tømrer-, snedker-, murer, elektriker-, gartner-, og VVS arbejde. Faktisk er det blevet til mere end 3.000 artikler og svar på spørgsmål i handyman.dk’s spørgeforum... Og det hele ligger..

Skån ryggen og spar tid med en højtryksrenser

Når taget er belagt med mos og fliserne oversået med alger, kan det virke som en uoverskuelig opgave at gøre rent. Men med det rette udstyr, går det som en leg. Gør rent i alle hjørner uden besværDet er forår og tid for udendørs aktiviteter. Havemøblerne skal frem, så der kan inviteres på grillmad i de lune sommeraftener. Det eneste problem er blot, at mos og andre begroninger mange steder har invaderet fliser, teglsten og murværk. Hyggestemningen skal derfor hjælpes lidt på vej. Mos og alger kan ofte fjernes med en stiv kost, vand og en ordentlig gang knofedt. Det kan dog være en meget tidskrævende proces. Hvis man gerne vil spare tid og kræfter, er det i stedet en mulighed at anvende en højtryksrenser.-En højtryksrenser har den fordel, at den let kan fjerne genstridigt skidt i alverdens afkroge, udtaler Anders Nielsen, produktansvarlig ved XL-BYG. Man skal blot vælge det rette..

Har du betontegltag?

Mange boligejere kender ikke vigtigheden- og muligheden for renovering af deres betontegltag. Siden begyndelsen af 70`erne er der bygget mange hundredtusinde huse med betontegl. Betontegl har efterhånden helt afløst de gamle bølgeeternitplader, der som bekendt ikke kan holde, når der ikke er asbest i.Betontegl er en god løsning til det danske klima. Men vidste du, at der kan spares mange penge ved at vedligeholde dem på den rigtige måde?Arne Rasmussen fra Haslev Tagrens oplyser, at der i dag er over 200.000 betontegltage, der er under nedbrud, men kan, hvis de bliver korrekt renoveret, holde mange år endnu.Gennem de sidste 12 år har Haslev Tagrens udviklet en nænsom og effektiv overfladebehandling af betontegl der bevirker, at nedbrydningen af overfladen stoppes og efter endt behandling får taget til at se ud som nyt.Tage af yngre årgang kan for det meste..

Helt rent på terrasse og fliser - klar til udelivet

Patio Plus er en skånsom terrassevasker til højtryksrenseren Det er let at fjerne vinterens snavs og belægninger fra fliserne og terrassen. Når Nilfisk Patio Plus kobles på højtryksrenseren, bliver den til en effektiv terrassevasker, der samtidig er skånsom. Det sikrer et flot resultat ved rengøring af sten, beton, træ og andre overflader omkring huset.Forårsrengøringen udendørs er mere end pleje og vedligeholdelse. Når fedtede og glatte belægninger som visne blade, alger og mos renses af, kan alle færdes mere sikkert – og nyde udelivet.Roterende dyseri mundstykket Terrassevaskeren Patio Plus kan kobles på alle Nilfisk højtryksrensere og har et patenteret mundstykke, der minder om en støvsugers. Inde i mundstykket er der roterende dyser, som hurtigt rengør træ- eller fliseterrasser, husmure, træværk, stakit og andre overflader. Dyserne sidder i en vinkel,..

Gør terrassen forårsklar

Foråret nærmer sig og snart skal grill og havemøbler hentes frem igen. Men før terrassen atter indbyder til hygge, trænger den formentlig til en kærlig hånd. Rengøring af træ- og stenterrasserVinteren sætter sine spor på terrassen. Nedfaldne blade klæber til belægningen, alger har bredt sig på de fugtigste områder og måske ligger der knækkede grene i hjørnerne. Det kan derfor være en god idé at rengøre terrassen, før den tages i brug. Start med at fjerne blade, grene og andet snavs. Herefter afhænger rengøringsopgaven af, hvorvidt du har en træ- eller stenterrasse. ”Har man en terrasse af sten eller fliser, starter man med at fjerne ukrudtet i fugerne. Derefter renses belægningen. Vi anbefaler, at man anvender et rengøringsmiddel specielt udviklet til sten og fliser, som f.eks. Borup Flise Rens, der både rengør fliserne og fjerner stenpest. Man hælder det flydende..

Puds vinduerne hurtigere og smartere – uden striber

Ny Smart vinduesvasker fra Nilfisk giver perfekt rene vinduer og suger al væske op Nu kan vinduerne pudses på ingen tid – uden at efterlade striber eller dråber. Den nye Nilfisk Smart Vinduesvasker er batteridrevet, ligger ergonomisk godt i hånden og når helt ind i hjørnerne på selv lave vindueskarme.Metoden er enkel og effektiv. Man sprayer rengøringsmiddel på, og så gør Smarts mikrofiberklud rent helt i bund. Når vinduesvaskeren derpå trækkes fra top til bund, opsuges al snavset væske og opsamles i en beholder. Kan bruges overalt med et flot resultat Resultatet er perfekt rene vinduer uden striber og våde vindueskarme. Lithium-batteriet gør det nemt at bruge maskinen overalt, også til at rengøre andre glasflader, spejle og fliser. Smart vinduesvaskeren kører 25 minutter på en opladning og er med sin 28 cm brede skraber så hurtig, at arbejdet for det meste er klaret inden.Det..

Mestre i arbejdsmiljø

19 unge lærlinge vandt lørdag Arbejdsmiljøprisen i hvert sit fag ved DM i Skills. De havde bedst styr på sikkerhedsrutinerne, som er uhyre vigtige at lære lige fra begyndelsen af uddannelsen, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Handsker og sikkerhedsbriller på, hvor det er nødvendigt, og linen spændt til kroppen, hvis man er i højderne. Når de unge lærlinge skal undgå små og store ulykker på arbejdspladsen, er det vigtigt, at de fra begyndelsen får sikkerheden helt ind på rygraden. De sikkerhedsrutiner havde 19 unge lærlinge i hvert sit fag bedst styr på under DM i Skills, som er erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskab. De vandt derfor Arbejdsmiljøprisen i lørdags i Bella Centret i København. - Det er meget nemmere at lære de rigtige vaner fra dag ét, i stedet for at skulle aflære forkerte rutiner senere hen. Og prisen er med til at skabe den..

Deltog selv i drømmehusbyggeriet – og sparede flere hundrede tusinde

Da Marianne og Johannes Bramming skulle opføre deres nye træhus på en stor udsigtsgrund ved Vejle, besluttede de selv at deltage i byggeriet. Dermed sparede parret 2-300.000 kr., som i stedet kunne bruges på forbedringer. Projektleder Marianne Bramming, 49, og hendes mand, den 52-årige tankvognschauffør Johannes, har mødt hinanden i en moden alder. Tilsammen har de fem børn fra tidligere forhold, hvoraf kun den yngste stadig bor hjemme. Hun fylder snart 18, så den nye villa i Grejs Øst ved Vejle skulle være et drømmehus for voksne.– Vi boede i forvejen til leje i Agersbøl lige på den anden side af kommunegrænsen og var glade for området. Da et hus på Bavnbjergvej blev udbudt på tvangsauktion, var vi derfor hurtige til at slå til, fortæller Marianne Bramming, som sammen med sin mand i blev den lykkelige ejer af det gamle og svampeangrebne hus, der kun egnede sig til nedrivning...

Havestafetten – nyt program på DR1

Gennem tolv programmer kan seerne følge med, når Havestafetten sætter en række kendte danskere i stævne over store som små haveprojekter. I første program er det Charlotte Sachs Bostrup, der får hjælp af Lasse Spang Olsen. Haven er et fristed, hvor vi kan slappe af. Når mennesker mødes mellem urtepotter, fliser, spader og plantesække og får jord under neglene kan der opstå uventede samtaler og situationer. I Havestafetten er det i hvert program to kendte danskere, der mødes og giver seerne et kig ind i deres haver og ind bag deres mere officielle facader. Der deles samtidig rundhåndet ud af alskens havetips og gode råd i de mange forskellige haver.I hvert program møder vi en populær dansker, der har et projekt i sin have som trænger til en kærlig hånd og lidt hjælp. Hjælpen kommer i form af et andet kendt ansigt, der kan se på haven med helt friske øjne. Sammen finder de to en..

Gør Aarhus grønnere... køb et bytræ!

”Skal vi ikke se og få brudt noget af flisebetonen og asfalten op i vore byer og få skabt smukke, grønne, sundere og skønnere byrum i stedet? Kom til "grønt byliv" messe lørdag den 27. sept. kl. 10-17 i Mejlgade Aarhus C. - Få inspiration i Mejlgades baggårde om grønt byliv og se bytræs premiere i Mejlgade. En præsentation af et kommende bytræs koncept i Aarhus kommune, kan ses henover weekenden. ”Skal vi ikke se og få brudt noget af flisebetonen og asfalten op i vore byer og få skabt smukke, grønne, sundere og skønnere byrum i stedet? Bytræer i gadebilledet er en ”verden til forskel” bærende flot, naturligt, hjælper de til at skabe hygge og at vi får stoppet op og i højere grad snakker med hinanden… og er således en fantastisk støtte til vores folkesundhed. Aarhus er i 2017 vært for, kulturby 2017. En flot grøn by opnået inden, vil være en smuk velkomst og glæde for byens..

Nem vej til tør kælder: Lad græsset stå

Boligejerne kan gøre mere end at rense afløb og tagrender for at undgå vandskader ved skybrud I Danmark sker det oftere og oftere, at himlen åbner op for sluserne og lader voldsomme mængder af vand vælte mod jorden. Det er en udfordring for kloaksystemet og dermed også for de mange boligejere, der kæmper for at holde vandmasserne uden for hjemmets fire vægge. Men der er faktisk noget, som boligejerne kan gøre for at hjælpe dem selv og deres naboer. For det kan virke tillokkende at køre græsslåmaskinen permanent ind i garagen, få lagt en flisebelægning og så ellers læne sig tilbage i liggestolen og nyde sin have. Men det kan vise sig at blive et vådt og besværligt valg. - Det er ikke problemfrit, at vi danskere er så glade for at lægge fliser. Jorden optager rigtig meget vand, og det nyder vi godt af, når der for eksempel er skybrud. Men når jorden er belagt med fliser, kan..

Frisk køkken og bad op på en weekend

Giv dit hjem et helt personligt udtryk med vådrumspaneler, der til forveksling ligner moderne fliser. Vådrumspaneler fås i et væld af farver og designs, og er meget nemmere at montere end fliser. Fibo-Trespo paneler forener det praktiske og æstetiske Trænger køkken eller bad til et frisk pust og en æstetisk fornyelse, kan monteringsvenlige vådrumspaneler og Kitchen Boards fra Fibo-Trespo med fordel anvendes. Fibo-Trespo paneler har de samme egenskaber som keramiske fliser, hvis overflade tåler både direkte vandsprøjt og store temperatursvingninger. Panelerne kan monteres direkte på lægter eller på eksisterende skruefaste vægge, som gør arbejdet med klinker og fliser overflødigt. Det praktiske og æstetiske forenes i dette nordiske kvalitetsprodukt, som ikke kræver særlig vedligeholdelse.Friske rammer øger familiens trivselBadeværelset er rum for personlige pleje og velvære. Her..

Frisk køkken eller bad op på blot en weekend med farverige paneler, der til forveksling ligner moderne fliser.

Vådrumspaneler fås i et væld af farver og designs, og er meget nemmere at montere end fliser. Monteringsvenlige paneler til køkken og bad Trænger køkken eller bad til at blive gjort i stand, kan du med fordel benytte de monteringsvenlige vådrumspaneler og Kitchen Boards fra Fibo-Trespo. Den færdige vådrumsløsning ligner til forveksling moderne keramiske fliser og er et hurtigt og spændende alternativ hertil. Vådrumspanelerne monteres direkte på lægter eller på eksisterende skruefaste vægge, og gør, at du kan bygge et kvalitets- og drømmebad eller køkken på få dage. Panelerne er godkendt i.h.t. Byggebranchens Vådrumsnorm og har de samme egenskaber som keramiske fliser, hvis overflade tåler både direkte vandsprøjt og store temperatursvingninger. Panelerne kræver ikke særlig vedligeholdelse.- Vi lever i et samfund, hvor trenden og den personlige stil udvikler sig i et hastigt..

Nye vådrumspaneler er billigere og nemmere at montere end fliser

Vådrumspaneler med flisemønster fra Fibo-Trespo er en godkendt, færdig vådrumsløsning, som overflødiggør det tidskrævende arbejde med vådrumsgips, fugtstandsende membraner og fliser. Godkendt vådrumsløsningDe nye vådrumspaneler fra Fibo Trespo ligner til forveksling fliser, men er både hurtigere og nemmere at montere. Der er tale om solide plader, som kan monteres på lodrette regler eller direkte på skruefaste vægge. Panelerne har indbygget vådrumsmembran samt en færdig overflade af modstandsdygtigt højtrykslaminat. Vådrumspanelerne, der er godkendt i henhold til Byggebranchens Vådrumsnorm, er født med et særligt låsesystem kaldet Aqualock, som giver et 100 % tæt resultat. Panelerne skrues skjult i samlingerne, der herefter forsegles med Fibo Seal fugemasse. Aqualock sikrer, at den glatte og stærke overflade tåler både direkte vandsprøjt og store temperatursvingninger. Panelerne..

Hovedstadsregionens 8.klasser skal finde deres indre håndværker

Introdage på regionens erhvervsskoler skal øge de unges interesse for at tage en erhvervsuddannelse Frisør, smed eller måske industritekniker? Over 13.000 elever fra grundskoler i hovedstadsregionen får i perioden fra 18. august til 26. september lejlighed til at vurdere om, det kunne være noget for dem at tage en af de over 100 forskellige erhvervsuddannelser, når regionens erhvervsskoler holder introdage.I løbet af en introdag vil de unge både få en generel introduktion til erhvervsuddannelserne og opleve, hvad det vil sige at gå på skolen. De vil møde virtuelle rollemodeller, som vha. app til smartphones træder ud af lærredet og fortæller de unge om livet som elev på en erhvervsuddannelse. Derudover vil der også være de indledende runder til den såkaldte Skills Stafet, hvor de unge skal dyste i tremands-hold i praktiske færdigheder, så som at lægge flisegulv eller samle en..

Verdensarv fejres ved Vidåslusen

Verdensarvflise med motiv af Skærbæk-kunstner placeres ved slusen 16. august Den danske del af Vadehavet er kommet i fornemt selskab. Det enestående og værdifulde tidevandsområde er nu optaget på UNESCOs prestigefyldte liste over verdensnaturarv. Det skal fejres. Også i Tønder Kommune. Derfor inviterer kommunen alle interesserede til vadehavsfest ved Vidåslusen ved Højer lørdag den 16. august kl. 13.00 - 16.30. Som symbol på Vadehavets optagelse på UNESCO-listen er der fremstillet verdensarvfliser til opstilling i vadehavskommunerne. Fliserne blev modtaget på havnen i Esbjerg i begyndelsen af august bl.a. med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og miljøminister Kirsten Brosbøl. Den flise, borgmester Laurids Rudebeck modtog til Tønder Kommune, skal ligge ved Vidåslusen, og anbringelsen af flisen bliver et af højdepunkterne ved vadehavsfesten den 16. august. Flisen..

Vadehavet fejres på Schackenborg Slot

Miljøministeriet fejrer mandag den 4. august udpegningen af den danske del af Vadehavet som verdensarv på Schackenborg Slot. H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie er sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl værter for en reception på slottet i Møgeltønder, hvor omkring 100 gæster fra ind- og udland vil markere, at UNESCO har optaget Vadehavet på sin liste over verdensarv.Vadehavet er et naturområde af international betydning. Det strækker sig som et ca. 500 km langt bånd fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland. Vadehavet er et af verdens ti vigtigste levesteder for vandfugle og en uundværlig rasteplads for fugle på træk. Både spættet sæl og gråsæl holder til i Vadehavet, og området er opvækstområde for mange fiskearter.Gæsterne ankommer til Schackenborg Slot klokken 17.00 via slotsgården, hvorefter der er reception i slottes riddersal. Under..

Stemningsfuld og æstetisk lysidentitet til fitness dk

Lumiere har leveret et skalerbart, stilrent og genkendeligt belysningskoncept, som kan bruges i både større og mindre fitness-dk-centre, og som samtidig giver mulighed for nem omplacering af lyskilderne. Boaz Kopenhagen, der er teknisk chef hos fitness dk, har valgt Lumiere som belysningsleverandør til kædens nye centerkoncept. – Vi har allerede et succesfuldt projekt med Lumiere bag os med designmæssig opdatering og energioptimering af eksisterende fitness-dk-centre. Det helt nye koncept skal derimod benyttes, når vi etablerer nye centre eller ombygger de eksisterende. Vi har foreløbig brugt det i fitness dk på Fisketorvet, i City2 og i Herlev, fortæller han.– Lysdesignet er udviklet på baggrund af en komplet designmanual, hvor de nye centres totale look er beskrevet i mindste detalje. Tanken er, at udtrykket skal være genkendeligt og inspirerende for centrenes brugere og..

Miljøminister: Drop koncentrerede sprøjtemidler

93 pct. af de solgte ukrudtsmidler til haveejere er koncentrerede sprøjtemidler frem for "klar til brug"-midler, viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Det er en vane, som miljøminister Kirsten Brosbøl vil lave om på. Danske haveejere holder fast i vanerne, når de går i haven. Det viser den seneste opgørelse over salg af sprøjtemidler til private, der netop er lavet af Miljøstyrelsen.Ifølge opgørelsen køber haveejerne nogenlunde samme mængde sprøjtemidler - af de samme typer – som de gjorde for fem år siden. Haveejerne foretrækker at købe sprøjtemidler i de koncentrerede versioner i stedet for at købe færdigblandede produkter - især når det kommer til ukrudtsmidler.Hele 93 procent af det samlede salg af de ukrudtsmidler, man bruger til at fjerne ukrudt mellem fliser, i bede og på græsplænen udgøres af koncentrerede midler frem for sprøjtemidler, der ikke skal fortyndes – de såkaldte..

Falck: Vær varsom med ukrudtsbrænderen

Det er sommer i Danmark, og det er lig med masser af havearbejde for mange husejere. En ukrudtsbrænder er et effektivt redskab i kampen mod ukrudtet, men den skal bruges med omtanke. Kalenderen siger juli, og ukrudtet pibler op af jorden og mellem fliserne på terrassen. Mange danskere bruger ukrudtsbrændere til at bekæmpe ukrudtet, men åben ild og en tør have kan være en risikabel cocktail.Omkring 200 brande opstår hvert år ifølge Beredskabsstyrelsen på grund af ukrudtsbrændere, men det reelle tal er formentlig højere, fordi folk selv får slukket branden, inden det bliver nødvendigt at tilkalde brandvæsnet.”De fleste brande forårsaget af en ukrudtsbrænder opstår i tørre blade eller kviste, der er blevet antændt, uden man har opdaget det, og når det får lov at ligge og ulme, blusser det pludseligt op, når man er gået videre”, siger Bendt Trustrup, der er brandchef hos..

Betonprodukter til Sjælland

FC Beton fra Aalborg fortsætter den online succes som startede med den nye webshop der gik i luften sidste år. Udover at efterspørgslen fra det kendte marked i Jylland og på Fyn er blevet større, er der også kommet flere og flere henvendelser fra Sjælland. Det betyder at FC Beton i dag har udvidet fragtmulighederne, ved at lave en aftale med et eksternt fragtfirma, så der nu også kan leveres både belægningssten og havefliser til belægningsprojekterne i haven, samt Lecablokke, betontrappetrin og granitskærver til den voksende efterspørgsel fra Sjælland. ”Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har haft så travlt op til påske” udtaler direktør for FC Beton Jens Mølgaard, som havde svært ved at skjule glæden over den voksende interesse for de nordjyske betonprodukter. Jens Mølgaard fortsætter ”Vi har indgået aftalen med det eksterne fragtfirma for at imødekomme den voksende..

Miljøminister: Drop koncentrerede sprøjtemidler

93 pct. af de solgte ukrudtsmidler til haveejere er koncentrerede sprøjtemidler frem for "klar til brug"-midler, viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Det er en vane, som miljøminister Kirsten Brosbøl vil lave om på. Danske haveejere holder fast i vanerne, når de går i haven. Det viser den seneste opgørelse over salg af sprøjtemidler til private, der netop er lavet af Miljøstyrelsen.Ifølge opgørelsen køber haveejerne nogenlunde samme mængde sprøjtemidler - af de samme typer – som de gjorde for fem år siden. Haveejerne foretrækker at købe sprøjtemidler i de koncentrerede versioner i stedet for at købe færdigblandede produkter - især når det kommer til ukrudtsmidler.Hele 93 procent af det samlede salg af de ukrudtsmidler, man bruger til at fjerne ukrudt mellem fliser, i bede og på græsplænen udgøres af koncentrerede midler frem for sprøjtemidler, der ikke skal fortyndes – de såkaldte..

Forårsklar i hus og have med højtryksrenser

Foråret står for døren, og for boligejere betyder det forårsklargøring af hus og have. Mange bruger en højtryksrenser til afrensning af alger på terrassefliser, havemøbler eller tagrender og nedløbsrør. Men selvom højtryksrenseren er et effektivt redskab, bør den bruges med omhu. Den kan nemlig gøre større skade end gavn, hvis man ikke bruger den rigtigt. Pas på når du højtryksspuler terrassefliserneHvis terrassefliserne er grønne af alger, tyer mange boligejere til højtryksrenseren. Men spuler man dem på fuld styrke, kan fliserne tage skade. Ifølge videncentret for boligejere, Bolius, kan en højtryksrenser ødelægge flisernes overflade og spule sandet mellem fliserne væk. Desuden kan den kraftige stråle gøre overfladen på fliserne ru, så de bliver endnu mere modtagelige overfor algeangreb. Man skal derfor være varsom, hvis man vil rengøre sine terrassefliser med en..

Operation rene fliser og terrasse

Gør klar til udelivet med terrassevaskeren Patio Plus, der effektivt fjerner snavs, grønne og glatte belægninger Når foråret spirer frem og udelivet begynder, er det vigtigt at komme i bund og få rengjort fliser og terrasse. Dels for at pleje og vedligeholde, så alt ser indbydende ud - dels for at alle kan færdes sikkert. For gennem årets mørke måneder gør snavs, visne blade, alger og mos ofte overfladerne fedtede og glatte.Her er terrassevaskeren Nilfisk Patio Plus en effektiv løsning, der samtidig gør brugen af højtryksrenser mere skånsom og komfortabel.Giv højtryksrenseren nye fordeleTerrassevaskeren Patio Plus kan kobles på alle Nilfisk højtryksrensere. Mundstykkets roterende dyser rengør hurtigt og skånsomt overflader som f.eks. træ- eller fliseterrasser, husmure, træværk og stakit. Ingen tilbagesprøjtEt skjold på terrassevaskeren giver den store..